onsdag 3 november 2010

Första klar...


Nu kan jag äntligen visa er bilder på mitt vitrinskåp som är första möbeln som är klar!
Det tog sin lilla tid men jag är sååå nöjd med resultatet så det gör inget just nu.
Totalt så har utsidan målats 13 ggr!

Från början hade jag inte tänkt att skava bort nån färg så det skulle bar målas vitt. Först målade jag 2 lager kvistlack och vit grundfärg. Då krackelerade det lite på insidan över några kvistar och jag tänkte att om det gör likadant på utsidan så ville jag att det skulle lysa igenom mörk färg så det fick bli 2 lager brunt. Sen glömde jag att jag skulle vänta en vecka innan jag målade över med vitt så när jag hade målat ett lager vitt så fastnade de i varandra och det gick inte att slipa bort bara det vita för att få det skavt. Då fick det bli 2 lager brunt till men nu målade jag bara kanterna. Efter att ha väntat över en vecka så målade jag det vitt och för att få det att täcka så krävdes 5 lager..!
Det blev några fler lager än jag tänkt mig och jag var orolig över hur det skulle se ut men jag gillar effekten. Det blir otroligt mjukt.
Nu vill jag dock inte skava på det utan gillar det helvitt så jag hade väl kunnat hoppa den mörka färgen men nu finns den där om jag skulle ändra mig igen.
Jag hade även tur att dörren hade stora glipor från början så att den fortfarande passar trots ett tjockt lager färg :)


Tillägg: Här kan ni se hur det såg ut innan.
 


När jag satte tillbaka alla glasen så valde jag att plocka bort några jag aldrig använder och istället sätta in lite av min keramik.Här får även mormor & morfars fina servis stå. Tror att de fick den i bröllopspresent. Tyvärr saknar jag kaffekoppar men jag dricker ju inte kaffe så jag klarar mig bra ändå :)
Just nu står det lite intryckt i hörnet men planen är att ta bort kontakten så det kommer ut lite mer i rummet.
Det blir inga foton på rummet för det är tyvärr bara i detta hörnet som det är ordning. Jag har fortfarande fullt med möbler utspridda som inte är färdigmålade.
Jag hoppas att det inte kommer krävas lika många lager färg på dem. Nu ska jag använda en annan variant.


Hoppas ni får en skön onsdag!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh va FINT det blev! Ibland är det värt mödan att saker tar lång tid. Smart att rensa bort lite porslin samtidigt, man har ju oftast lite för mycket...;) å ändå vill man handla mer, jag förstår inte det där....hi hi
Själv ska jag stå på en loppis på söndag och förhoppningsvis sälja bort lite saker så jag håller oxå på att rensa här hemma lite.
Ha en fortsatt bra vecka, jag väntar med spänning på fler bilder från övriga projekt.
Kram Annika

Hannis sa...

Vilket jobb du har gjort!!
Där kan man snacka tålamod=))

Och fint som 17 blev det dessutom!

Kram Hannis

Betty sa...

13 gånger !!!! Du är inte riktig ! Förstår ändå orsaken till allt slit för skåpet blev jättefint. Det som brukar driva mig när det känns jobbigt är just tanken på alla saker som man kan få göra fint med när det är klart.

Kram o tack för värmande ord. Betty

Vita små hjärtan sa...

Där låg det lite jobb bakom, och mycket färg!
Så fint det blev.
Kram Agnetha

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Oj,oj,oj... vilket jobb! Skåpet blev jättefint, gillar vredet. Jag tror även att det skulle bli fint att ställa skåpet snett i hörnet. Ja, det där med att måla kan vara lite tidskrävande. Jag målade precis som du många lager med färg tills jag hittade fluggers stoppfärg. Efter det målade jag mindre. Men du kanske målar med linoljefärg men använder du vattenbaserad färg kan jag verkligen rekommendera stoppfärgen.

En fin helg önskar jag dig!

Kram Anna-Lena