onsdag 21 juli 2010

Beslutsångest....Jag känner för att förändra!
Mitt liv, mitt jobb men lättast blir att börja med  vardagsrummet....:)

(Till er kunder som läser detta och blir nervösa,
 jag kommer inte att sluta som frisör )


Nu skulle jag behöva er hjälp för jag kan inte bestämma mig för vad jag ska måla och göra om.
Idag är väggarna "beiga" och de blir istället vita. Golvet tror jag inte de vill slipa åt mig...bor tyvärr i hyresrätt...så det får vara lite tråkigt gult :(
Problemet är vilka möbler jag ska måla.
Alla har jag och pappa byggt själva och vissa är jag inte så noga med, skulle jag vilja ha de mörka igen så får jag väl bygga nya.Först ut är mitt soffbord som ska bli vitt. Jag byter nog ut brädorna för de kommer från morfar så jag vill spara dem som de är.
Soffan har jag klätt om en gång och då sa jag att aldrig igen men kanske en gång till. Det är det eller köpa en ny och då blir det billigare med lite nytt tyg. Dessutom passar den perfekt på den väggen. Jag vill inte ha en vit soffa men kanske en sand/beigeaktig? Att jag kommer sitta och svära över det när jag syr blir ett senare problem.
Skåpet som skymtar till vänster kommer jag att ta bort och istället ska jag bygga ett vägghängt skåp med ett gammalt fönster till framsida.


I det stora skåpet gömmer sig min tv, stereo och några lådor med ljus.
Detta får nog också bli vitt...precis som lådan under buddan.


Bordet och stolarna ska få vara kvar i den färgen de har för de gillar jag som de är.

Det som jag har mest problem med att bestämma mig för är om jag ska måla mitt vitrinskåp. Det var det första vi byggde och det är också i brädor från min morfar. Från början var det fint ljust träfärgat men eftersom jag inte ville behandla det med något då så har det nu blivit gult och det gillar jag inte. Men om jag målar det och det inte blir bra så går det ju inte att göra om och brädorna är ganska grova så jag vet inte hur det blir att måla på dem, får nog börja på baksidan...

Dessutom vet jag inte om det blir för mycket vitt?
 Enligt vissa av er så kan det väl inte bli det ;)
Nu när hösten kommer så gillar jag lite mer murriga toner och då är det fint med mörka möbler...what´s a girl to do?


Så snälla, jag vill gärna veta vad ni tycker! 4 kommentarer:

Hannis sa...

Jag som älskar vitt sitter här och nickar belåtet=))
Men prova dig fram.
Börja med det du känner dig helt säker på.
Sen faller det på plats vartefter.
Det är ju alltid snyggt med kontraster också.

Ditt tv-skåp är ju skitsnyggt!!
Har du byggt det själv?

Kram Hannis

Fröken Fräken sa...

Åh, jag känner så väl igen känslan av "jag vill göra om allt och måla allt". Drabbas jag av hela tiden!

TV-skåpet tyckte jag var väldigt häftigt, så det skulle jag ha behållt som det var. Det ser ju ut att i färgen vara ungefär som bordet och stolarna som du vill behålla, så då kan du ju ha den där bruna färgen som din kontrastfärg, kanske skaffa ramar i samma färg också? Det är snyggt om man har en accentfärg som går igen på flera ställen i ett rum. Soffbordet och vitrinskåpet skulle jag måla vita. Vitrinskåpet skulle jag flytta till andra väggen, där det skåp som du vill ta bort står.
Och så hänga upp ditt nya skåp med fönsterdörr på väggen där vitrinskåpet stod, gärna så att det i överkant är på samma nivå som tv-skåpet.

Ja.. hoppas att jag inte la mig i för mycket nu?? Bara några ideer.. ;-D

Alla kan sy sa...

Nu har jag stickat klart sjalen! Tusen tack för all hjälp. För att vara första försöket, är jag nöjd, men jag blir sugen på att sticka mera.

H A N N A S - F O R M sa...

Tycker att det ser jättefint ut hemma hos dig...jag förstår din känsla, jag är likadan..speciellt nu på hösten vill jag förändra. Har justköpt några kuddar med liiiite brunt i, det gjorde mycket...hu, har sååå stökigt här hemma just nu. Vi ska snart i väg och jag håller på att packa och göra allt samtidigt.

Ha det gott!

STOR KRAM
Hanna