måndag 20 september 2010

En liten bit på väg...

Jaha, då var det måndag igen...
Jag får nog ändå vara nöjd med helgen.

Först var jag på loppis men där fanns tyvärr ingenting, ja förutom några Kalletidningar till pappa. Sen åkte jag med mina föräldrar till mormor o morfars grav och planterade lite nya blommor. På vägen dit hittade vi även massa gula härliga kantareller.

Väl hemma igen så började vi med mitt bord. Det jag skulle göra var att byta ut brädorna mot ny eftersom jag inte vill måla de som  var på innan. Som tur är har pappa massa maskiner som gör jobbet betydligt lättare men också farligare. Bäst av alla är en hyvelmaskin som underlättar väldigt. Man måste bara vara försiktig för kommer ett finger på fel ställe så blir det inte så mycket kvar....tur att det finns säkerhetsgrejer som ska förhindra ett blodigt slut. Många spikar blev det att hammra i, tror det slutade runt 130 st...
När brädorna var på plats var det bara det tråkiga jobbet kvar med att slipa allt...suck, jag gillar INTE att slipa...
Lite lättare blev det av att jag kunde stå ute i solen och göra det.
Nu är bordet hemma hos mig igen och jag ska nu "bara" spackla lite och måla en massa lager färg.

Jag började även på mitt nya skåp och hann sticka en sjal, så helgen blev bra till slut.


Höstkramar Maria!


3 kommentarer:

Monkan sa...

Ujjj, hyvelmaskin låter läskigt. Även om jag har bra maskiner som sticksåg och borrmaskin så använder jag helst manuella varianter istället, tycker maskinerna är läskiga...

Vad snyggt du hade fixat dina pärmar, stiligt med det enhetliga och så fiffigt att bara klä in ryggen. Jag har klätt in hela pärmar och de enda likheterna mellan dem är att alla ska matcha innehållet, och det har resultlerat i att alla ser helt olika ut :-)

Helena sa...

Ja hu, en del elektriska verktyg är urläskiga tycker jag, och använder till sambons förvåning helst manuella varianter om det finns... ;-D Men så otroligt duktig du är som bygger möbler och fixar!

Varma hösthälsningar, Helena, The Swenglish Home

Betty sa...

Lyllos dig att ha tillgång till så många underbara maskiner. Min dröm är en stor snickarbod med en massa bra att ha maskiner.
Tänkte också besöka mässan i helgen var inte där förra året, men jag har för mig att du tidigare berättat att den är bra.

Hej o hå jobba på ! Kram Bettan