söndag 23 januari 2011

Fönsterskåp.


I höstas så målade jag om några utav mina möbler och jag byggde även detta nya fönsterskåp.
Fönstret kommer från mormor och morfars gård och har stått hos mina föräldrar i många år. När jag först tog hem det så var tanken att jag skulle slipa ner det och sätta i spegelglas som var väldigt inne just då. Ibland är jag tacksam över att jag har svårt att få tummen ur...detta är ett sånt tillfälle.

Nu är skåpet uppe på väggen och jag har gjort att första försök att ställa in lite fina minnessaker. Har en känsla att det kommer flyttas runt lite med jämna mellanrum.


 Gården på fotot är min mammas och det är där fönstret en gång har suttit i verandan.

Nallen var det första jag fick när jag var nyfödd, den är från mammas jobbarkompisar på KK.
Ugglan är min Ugglis som jag hade i sängen och sov med i många år, det bästa var när den var kall när jag la mig och var det kallt ute så kunde jag ställa ut den en stund innan det var dags att sova. Mindre skönt var det när jag vaknade av att jag lagt mig på den och den stack in i ryggen...
Den lilla toppen har jag fått av min farbror och jag hade den så länge det bara gick. Först var den tydligen för stor och sen ville jag inte inse att den var alldeles för liten. Jag kommer ihåg att spetsen stacks väldigt mycket men det brydde jag mig inte om för den var ju så fin.

Resten av sakerna är både gamla och nya men alla har någon form av minne eller betydelse för mig.

Skåpet kräver fortfarande lite finputsning. Kittningen gjorde jag själv och ska målas. Helst vill jag behålla lite av den röda färgen för det är orginal men jag vet inte hur det kommer se ut. Fönstret har även slagit sig lite till när jag målade det så det passar inte riktigt till skåpet så det behöver fixas. Jag måste ändå ta ner det när de målar om i vardagsrummet så det får bli ett senare projekt...


Det blev ett långt inlägg idag och det tog en evighet att få till för idag har blogger inte velat göra som jag ville med mina bilder....är sååå frustrerande men nu får det duga så här.


Önskar er en skön söndag!

4 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Himlarns fint skåp! Och vad mysigt att ha det till just fina minnen. Det var bra att fönstret fick behålla sitt glas isteället för att få spegelglas...
Här försöker jag undvika att sätta igång att pyssla med något bara för att, när jag inte har inspirationen, för då är jag rädd att jag ska göra något som jag sedan ångrar.. så jag rensar!!

Skogslyckan sa...

Skåpet blev jättefint! Och så kul att fönstert tillhört just det huset. Ha en fin start på den nya veckan!
Kram Pia

Vita små hjärtan sa...

Så fint skåp! Toppen!!!!
Kram Agnetha

Romantiska Hem sa...

Tack du rara för din kommentar den värmde mitt hjärta! KRAM